Champagne
De verschillende typen
De hoeveelheden suiker die worden toegevoegd, bepalen
uiteindelijk de aard van de champagne.
Type
|
Dosering
|
Extra Brut |
0 tot 6 gram
suiker per liter
|
Brut |
6 tot 15 gram suiker per
liter
|
Extra-sec |
12 tot 20 gram suiker per
liter
|
Sec |
17 tot 35 gram suiker per
liter
|
Demi-sec |
33 tot 50 gram suiker per
liter
|
Doux |
meer dan 50 gram suiker per
liter
|
Er werd een nieuw type toegevoegd aan de lijst : Brut
nature. Deze benaming mag slecht gebruikt worden wanneer er oorspronkelijk
minder dan 3 gram suiker per liter aanwezig is.
Veel kleine details hebben invloed op de kwaliteit van
champagne. Eén van de belangrijkste is de periode van rust die
men de wijn gunt na zijn tweede gisting. Voor gewone soorten staat één
jaar voorgeschreven, maar alle grote huizen hanteren als regel drie jaar;
want hoe langer de rijping des te fijner en persistenter de belletjes
en des te zachter en harmonischer de smaak.
© All rights reserved. The Wine Labels World.
|